Fél kiló csirkemell
Egy kiló krumpli
Két fej hagyma
Két gerezd fokhagyma
Kelkáposztalevél
Egy karalábé
Fűszerek ízlés szerint: só, bors, kömény, oregano,
majoránna, tárkony, fokhagyma granulátum, fahéj
Olaj (ét, vagy olíva)
Citrom
Két doboz joghurt
A csirkemellet egy tálban megforgattam a fűszerekben, olajat
öntöttem rá és egy kis citrom levét. Hagytam néhány órán keresztül pácolódni. Egy
öntöttvas edénynek az alját kibéleltem krumplival, erre karikáztam rá egy fej
hagymát. A következő réteg néhány levél kelkáposzta volt, erre került a
csirkemell, fokhagymacsíkok, karalábé, egy szem krumpli, a másik fej hagyma,
majd a pác leve és az egyik doboz joghurt.
Ezt betakargattam a maradék
kelkáposztalevéllel és ráöntöttem a másik doboz joghurtot is. Lefödve 200 fokos
sütőben 50 percig izzasztottam. Melléje rizst főztem egy kis karalábéval együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése